Å bo alene

Tenkte jeg skulle skrive et innlegg der jeg fortell litt om hvordan det er å bo alene i en egen leilighet.. Flere av dere har sikkert planer om å flytte hjemmefra. Noen flytter vekk, men holder seg i samme by og noen flytter litt lenger vekk. Uansett hvor lang avstanden er så bor du uansett alene, og man får mer ansvar. Det er en rekke ting man må bedre seg på når man flytter ut, og det kan være veldig merkelig å stille om på hele livsstilen din.

Jeg personlig er vandt med at mamma lager maten, og handler inn alle matvarene. Nå må jeg lage maten selv, noe som for meg er utrolig, ja, kjedelig? Hvor er grønnsakene, og middagene med poteter, saus, brokkoli og fisk? Nå har jo dette blitt mitt ansvar, og jeg bruke mye tid på å gjennomføre enn ordentlig middag. Hvis man da er sliten etter skolen og egentlig ikke orker, så må man jo bare bite tennene sammen og lage seg en ordentlig middag forde! Men noen ganger blir det ikke alltid poteter, grønnsaker osv.
En annen ting man må bedre seg på er vasking. Vasking, støvsuging og rydding av leilighet er ikke bare bare. Selfølgelig så blir man vandt til det, men i begynnelsen er det ikke lett. Man er kanksje vandt med å ha en spesiell husoppgave hjemme, men så plutselig har man alle husoppgavene. Vi må vaske klær, vaske opp, tørke oppvasken, bytte sengetøy, rydde kjøkkenet, rydde etter maten, huske å slå av alle lys, vaske bad osv. Det er en rekke oppgaver som er krevende, og DU må gjøre dem alle sammen!

Men så skal jeg ikke sitte her å få det til å høres negativt ut å bo alene. For det er det absolutt ikke! De positive tingene veier virkelig opp med de negative til syvende og sist. Man kan rydde NÅR man vil, man legge seg når man vil, man bråke så mye man vil, spise når man vil, stå opp når man vil og ikke minst vaske når man vil. Alt er opp til deg selv, og det er denne friheten jeg elsker.
 
Noe også som kommer med når man bor alene er alle utgiftene. Det er utrolig dyrt å bo alene, og man må tenke økonimisk hele tiden. Jeg handler sånn ca 1 gang i uken til kjøleskap og fryser, og det går fort over 700kr i mat. Jeg kjøper ofte mat som er lett å lage men også godt, og handler ikke inn suppe, for det er enkel mat som man ofte kanskje ikke blir mett av! I og med jeg har en kjæreste som jobber fra 8 til 16.00 så blir det ikke no suppe og enkelmat som man tar i mikron.  Men så kommer jo alt utenom maten. Tannkost, tannkrem, shampo, sminkeservietter, vaskepuler, kluter, toalettpapir osv.  Det er disse tingene man virkelig bruker penger på. Dette er tingene vi hvertfall har vært vandt med å ha tilgjengelig hjemme 24/7. Det er sånne ting foreldrene kjøper inn, som du aldri ser for deg å kjøpe selv engang. Men så plutselig står du der i en egen leilighet uten frysepose, salt eller tannkrem. Det er da viktig å alltid tenke smart. Ikke sløs og ikke bruk mer enn du egentlig trenger.
 
Bor du alene? Syns det er mye mer positivt enn negativt?
-blogges 

Én kommentar

Inga Johannsdottir

11.11.2013 kl.21:24

Jeg er faktisk drit redd for å bo alene skulle ha blitt flytta i egen leilighet for 1 år siden men tørr rett og slett ikke! Er så mørkredd! Å nå flytter jeg til andresiden av jordkloden til sommeren, alene! Snakk om å stupe ut til haiene!

jeajoh

11.11.2013 kl.21:29

Inga Johannsdottir: åå, masse lykke til! Jeg er selv mørkeredd, men frykten ble borte litt etter at jeg flyttet for meg selv! For da må man venne seg til og være alene i mørke, og hjemme er man alltid trygg!

Skriv en ny kommentar

jeajoh

jeajoh

17, Eidsberg

Jeg heter Jeanette. Jeg bor i Eidsberg, men er opprinnelig fra Spydeberg i Østfold. Håper du liker bloggen min

Kategorier

Arkiv

hits